BMW viert 100-jarig bestaan

07 maart 2016Leestijd: 1 minuut

MNCHEN (ANP/DPA) – Het Duitse autoconcern BMW viert maandag op grootse wijze zijn honderdjarige bestaan. Maandagmiddag zullen in alle fabrieken van BMW in de wereld de productiebanden worden stilgelegd zodat werknemers een speciale jubileumshow in het Olympisch Park in de thuisstad München kunnen zien.

De show wordt bijgewoond door circa 2000 gasten, onder wie belangrijke aandeelhouders, politici, handelaren en andere genodigden. Bondskanselier Angela Merkel stuurt een videoboodschap. In het voetbalstadion Allianz Arena komen 30.000 werknemers bijeen om het feest te volgen. De show met de naam The Next 100 Years richt zich op de toekomstplannen van BMW. Er wordt onder meer een nieuwe zelfrijdende auto gepresenteerd.

BMW werd op 7 maart 1916 oorspronkelijk opgericht als Bayerische Flugzeug Werke voor de bouw van vliegtuigmotoren. Later werd dat veranderd in Bayerische Motoren Werke (BMW). In 1923 bouwde het bedrijf zijn eerste motorfiets, in 1928 werd de eerste auto gebouwd. Tegenwoordig is BMW marktleider in het luxesegment, met een jaaromzet van circa 80 miljard euro en 122.000 werknemers.