Aziatische beurzen sluiten hoger

01 maart 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurzen in Azië zijn dinsdag overwegend hoger aan de nieuwe handelsmaand begonnen. Het beurssentiment kreeg steun van een ingreep van de Chinese centrale bank om de kredietverlening en daarmee de economische groei een impuls te geven. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio sloot 0,4 procent hoger op 16.085,51 punten na een wisselvallige sessie.

De centrale bankiers besloten maandag voor de vijfde keer in circa een jaar tijd het bedrag dat banken in het land minimaal als kapitaalbuffer moeten aanhouden te verlagen. De Chinese graadmeters, in Shanghai en Shenzhen, stegen respectievelijk 0,7 procent en 0,9 procent. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,8 procent in de plus.

Macro-economische cijfers uit de op een na grootste economie zetten verder de koperprijs wat onder druk en deden de olieprijzen stabiliseren op de hoogste niveau’s in zo’n zeven weken. In China bleek dat marktomstandigheden in de industrie in februari voor de zevende maand op rij zijn verslechterd.

De All Ordinaries in Sydney ging 0,8 procent omhoog. In Zuid-Korea werd niet gehandeld vanwege een feestdag.