AEX opent in de plus

02 maart 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag opnieuw goed uit de startblokken gekomen. Door onder meer goede resultaten van Corbion en een positieve ontvangst van een aandelenemissie van Fagron werd een vervolg gegeven aan de opmars van de afgelopen dagen. Ook elders in Europa openden de beurzen in het groen.

De AEX-index stond kort na de opening 0,6 procent hoger op 439,49 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 674,97 punten. De indices in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,5 tot 0,7 procent.

Corbion pakte bij opening van de beurzen 3,4 procent winst. Het voormalige CSM boekte vorig kwartaal opnieuw betere resultaten dan een jaar eerder. Ook kunnen aandeelhouders uitzien naar een extra beloning van in totaal 75 miljoen euro. De producent van voedingsingrediënten en chemicaliën maakte verder bekend de bouw van een PLA-fabriek in Thailand door te zetten.