Omzetgroei horeca sterkste in vijftien jaar

29 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse horeca heeft in de omzet afgelopen jaar met 5,7 procent zien toenemen. Dat is de sterkste groei in vijftien jaar, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

De omzetgroei vlakte tegen het einde van het jaar wel af. In het vierde kwartaal gingen de verkopen van hotels, restaurants, snackbars en cafés met gemiddeld 0,6 procent omhoog. Dat was met name te danken aan een toename van het aantal consumpties. Prijsstijgingen speelden een kleinere rol.

Met name de snackbar deed in de laatste maanden van het jaar betere zaken, met een omzettoename van 2,4 procent. Restaurants en cafés behaalden respectievelijk 1,8 procent en 1 procent meer opbrengsten. Hotels beleefden daarentegen een lastig kwartaal, waarin de omzet met 3 procent zakte.