economie

Groei Amerikaanse werkgelegenheid zwakt af

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in januari verder toegenomen, maar veel minder sterk dan in de voorgaande maand. De werkloosheid is wel gezakt tot onder de 5 procent. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

Er kwamen afgelopen maand 151.000 banen bij in de VS, veel minder dan de 190.000 waar economen in doorsnee op rekenden. Bovendien blijkt de banengroei over december met 262.000 lager te zijn geweest dan de eerder gemelde 292.000. De werkloosheid zakte van 5 procent naar 4,9 procent van de beroepsbevolking.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.