Gesprekken over doorstart V&D ‘in eindfase’

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De gesprekken over de toekomst van V&D zijn in de eindfase beland. De curatoren zijn nog met één partij in onderhandeling over een doorstart van de failliete warenhuisketen, liet een woordvoerder vrijdag weten. Hoe lang dat nog gaat duren, is onduidelijk.

Vorige week spraken de curatoren de verwachting uit dat de overname van de restaurants van La Place door supermarktconcern Jumbo de zaak in een stroomversnelling zou brengen. Maar door die deal is wel een extra partij aan tafel gekomen, waarmee zaken moeten worden afgestemd.

De curatoren gaan er nog steeds van uit dat de deelname van Jumbo de kans op een doorstart van V&D heeft vergroot. ,,Het gaat de goede kant op”, verzekerde de woordvoerder. ,,Maar wanneer de zaak kan worden afgerond, laat zich niet voorspellen. Zo snel mogelijk, dat blijft het doel.”