Commissarissen willen meer beloning

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – In totaal 43 procent van de commissarissen vindt dat hun beloning omhoog moet om het intern toezicht bij een bedrijf te verbeteren. De beloning zou gemiddeld met 25 procent moeten stijgen. Dat blijkt uit het Nationaal Commissarissen Onderzoek.

Volgens de commissarissen is het takenpakket de afgelopen tijd behoorlijk verzwaard en ook zijn ze vaak meer tijd aan een commissariaat kwijt.

De huidige beloning varieert tussen de 45 tot 220 euro per uur. Gemiddeld besteedt een commissaris ruim twee dagen per maand (achttien uur) aan zijn commissariaat. Dit aantal uren stijgt al enkele jaren. Aan het commissariaat bij beursondernemingen en coöperaties wordt de meeste tijd besteed (ongeveer dertig uur per maand).