Premium Lock Siete Hamminga: ‘Ik herwon altijd mijn enthousiasme’

02 oktober 2023Leestijd: 6 minuten
Siete Hamminga is oprichter en CEO van Robin Radar Systems. Foto: Olivier Middendorp

Siete Hamminga, oprichter en CEO van Robin Radar Systems, verkoopt vogelradars en anti-dronesystemen. ‘Hoe minder ik doe, hoe effectiever ik ben.’

1. Waar bent u opgegroeid?

‘Ik ben in Utrecht geboren, maar opgegroeid in Bilthoven. Een fijne jeugd. Ik kwam niks te kort. Veel van mijn vriendschappen stammen nog uit die tijd. Mijn middelbareschooltijd zou ik niet willen overdoen. Het ontbrak me aan motivatie. Wat leer ik hier nou eigenlijk, vroeg ik me vaak af. Buiten school daarentegen deed ik van alles. Ik vond het fijn om dingen te maken van hout. Of ik ging aan de slag met elektronica. Ik zeilde en kwam veel in de bossen.’

2. Hebt u het ondernemen meegekregen van uw ouders?

‘Ik geef weleens les op scholen over het ondernemerschap. Als ik dan vraag wie later ondernemer wil worden, steken doorgaans vijf van de dertig scholieren hun hand op. In de ­regel hebben vier van hen ouders die ondernemer zijn. Ik denk dat kinderen die niet uit een ondernemersnest komen er simpelweg niet aan denken om voor zichzelf te beginnen.

‘Ondernemer zijn, is geen afgebakend beroep. En het zit in onze cultuur om te vragen: wat wil jij later worden? Bij mij was dat anders. Mijn vader had een machinefabriek. Aan tafel spraken we daarover en hadden we het over de uitdagingen van het ondernemen.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw