‘Via mijn spiegel luister ik naar Franse chansons’

08 mei 2023Leestijd: 2 minuten
‘In de badkamer begin en eindig ik mijn dag. Leuk om dan foto’s van mooie momenten te kunnen zien.’ Foto: Guido Benschop

‘In de wc’s van de cafés hier in de buurt, in Valkenburg en Maastricht, hangen slimme spiegels. Door het glas worden bijvoorbeeld advertenties of informatie over evenementen getoond. Een beetje als bij het sprookje van Sneeuwwitje in de Efteling dus: spiegels die beelden tevoorschijn toveren. Zo’n spiegel heb ik ook.

‘Ik schrijf onder meer voor tijdschriften in Zuid-Limburg. Via die weg ken ik Remy Bordewin, die enkele bladen in de regio uitgeeft en ook eigenaar is van het bedrijf Admirror dat de spiegels maakt. Remy staat in Valkenburg bekend als een extravert persoon, die enthousiast – gevraagd en ongevraagd – over zijn bedrijf vertelt. Zo vertelde hij mij dat zijn spiegels niet alleen in de horeca, maar ook bij mensen thuis zouden kunnen hangen. Ik stond op het punt om te verhuizen en dit leek mij wel wat. Voor 1.800 euro kocht ik de instapversie van de My Smart Mirror voor in mijn badkamer.

‘De spiegel is een verlengstuk van mijn smartphone. Hij heeft een touchscreen waarmee je apps kunt bedienen. De spiegel is voor mij een combinatie van esthetiek – hij past in de klassieke inrichting van mijn huis – en slimme functies. Hij is geschikt voor badkamers. Ik heb in elk geval nog niet meegemaakt dat het glas beslaat zodat je niets meer ziet. En het beeld is net zo scherp als bij een tv.

Tim Voncken (34)

Media-adviseur en tekstschrijver

 

Aankoop: My Smart Mirror

Prijs: € 1.800

‘Via mijn spiegel luister ik naar Franse chansons’

‘In de badkamer begin en eindig ik mijn dag. Leuk om dan foto’s van mooie momenten met mijn gezin te kunnen zien, zoals vakanties en verjaardagen. Mijn dochtertje ziet het liefst Disney-tekenfilmfiguren.

‘De spiegel toont ’s ochtends ook nieuwsberichten van L1, de Limburgse publieke omroep: zo ben ik snel op de hoogte van wat er speelt. Met een paar tikken op de spiegel verschijnt een notitieblok in het glas, handig voor een boodschappenlijstje. Ook Spotify zit erop: via mijn spiegel luister ik naar Franse chansons.

‘Mijn dochtertje is te klein om de spiegel te gebruiken waarvoor ik het gebruik, maar het is ongelooflijk om te zien dat zij opgroeit met schermoriëntatie. Dat wil zeggen dat zij al weet dat zij met haar vinger over de spiegel kan swipen. Via de spiegel bekijkt zij tekenfilmpjes. Ik heb ook een tandenpoets-app van Oral-B geïnstalleerd. Via een animatie kan mijn dochter dan zien hoe ze moet poetsen.

‘Er is nog veel meer mogelijk waarvan ik geen gebruik maak. Zo kun je sfeer creëren met lichteffecten. Als ik een Tesla zou hebben, dan zou ik die in de winter op afstand kunnen verwarmen via het touchscreen. Zo ver hoeft het voor mij niet te gaan: het blijft ook gewoon een spiegel in mijn badkamer.’