Premium Lock Arthur van der Wal: ‘Ik ben een ambitieus mannetje’

08 mei 2023Leestijd: 7 minuten
DIRECTEUR VAN ACHMEA PENSIOENEN ARTHUR VAN DER WAL. FOTO: OLIVIER MIDDENDORP

Directeur van Achmea Pensioenen Arthur van der Wal (50) is druk met de wijziging van het pensioenstelsel. Hij maakt zich vooral zorgen over de uitvoerbaarheid.

1. U hebt beleidsgerichte economie gestudeerd in Nijmegen. Wilde u toen al in pensioenen?

‘Nee, ik wist toen nog niet wat ik wilde worden. Ik kom uit Deventer en ben opgegroeid in een echt ondernemers-gezin. We hadden een schoenenwinkel en het was normaal dat ik meehielp. De boodschap van mijn ouders was: als je iets wilt bereiken in het leven, dan moeten de handen uit de mouwen. Niets gaat vanzelf. Zes dagen werken per week was normaal. Doorzetten. Je best doen. Het komt je niet aanwaaien. Dat soort boodschappen. Later heb ik me gerealiseerd dat Deventer nuchter is. In al die discussies over pensioenen blijf ik ook nuchter.’

2. Het bleek een goede opvoeding?

‘Die winkel is inderdaad bepalend geweest voor mijn werk. Thuis kregen we met de paplepel ingegoten dat alle mensen tellen. In de winkel kwamen ook alle rangen en standen. Ik kan heel goed met verschillende mensen omgaan, zonder onderscheid te maken. Zo ben ik opgevoed. En ik let inderdaad wel altijd op de schoenen die mensen dragen. Wat ik niet leuk vond, was dat de winkel ook altijd mee naar huis kwam. Scheiding tussen werk en thuis was er niet. Altijd ging het over de zaak. Ik vond dat niet fijn.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw