Premium Lock Hoe vakantieparken steeds luxer worden

05 april 2023Leestijd: 3 minuten
Noordzee Résidence: luxe vakantiepark van Roompot in het Zeeuwse Cadzand. Foto: Rob Engelaar/ANP

Nederlanders willen steeds luxer vakantie vieren in eigen land. Parken spelen daarop in. Maar blijft de vakantie betaalbaar?

Nederland is een land van vakantieparken. Het begon allemaal met Sporthuis Centrum van ondernemer Piet Derksen (1913-1996). In de jaren vijftig van de vorige eeuw opent Derksen zijn eerste vakantiepark: De Lommerbergen in het Limburgse Reuver. Het vakantiepark sloeg zo aan bij de Nederlandse vakantieganger dat Derksen besloot er meer te openen. Het ene na het andere vakantiepark opende zijn poorten. Tegenwoordig heet Sporthuis Centrum Center Parcs. Welke Nederlander is er niet een keer met vakantie geweest?

Nederland heeft de vakantieganger veel te bieden

Op vakantie in eigen land is erg populair. In 2021 bleven negen miljoen Nederlanders binnen de landsgrenzen om vakantie te vieren. Destijds was er natuurlijk nog sprake van enkele coronamaatregelen, maar ook zonder beperkingen ligt het aantal altijd hoog. Nederland heeft met de Waddeneilanden, de Veluwe en de (Zeeuwse) kust de vakantieganger veel te bieden. Wie in Nederland met vakantie gaat, bespaart vaak veel tijd en (reis)kosten.

Bovendien is het ook prettig om eens een keer niet met 30 graden in de file te staan op de Autoroute du Soleil, onderweg naar Zuid-Europa. Niet gek dat veel Nederlanders in eigen land blijven tijdens de vakantie.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw