Premium Lock ‘Dit apparaat is wat je noemt: state of the art’

13 februari 2023Leestijd: 2 minuten
‘Sommigen zullen mij voor gek verklaren, maar goed: mijn hele leven bestaat uit vis.’ Foto: Guido Benschop

‘In de winter vis ik normaal gesproken maar één keer per week. In de zomer wel drie of vier keer. Gelukkig is het weer nu een stuk beter dan de afgelopen dagen.

Marco Kraal (60)

Visbioloog en presentator

 

Aankoop: Twee fishfinders van Humminbird

Prijs: € 6.000

‘De fishfinder op mijn boot is een sonarsysteem. Dat wil zeggen dat het apparaat door middel van geluidssignalen obstakels als waterplanten, stenen, en natuurlijk vis herkent. En dat alles is te zien op de realtimekaart op het beeldscherm.

‘Het moge duidelijk zijn dat dit geavanceerde systeem, van het merk Humminbird, is gemaakt voor de visser die niets aan het toeval wil overlaten. En ik heb er zelfs twee aan boord: één voor en één achter.

In de wereld van de sportvisserij zullen mensen mij kennen van VisTV

‘Van huis uit ben ik bioloog. Maar in de wereld van de sportvisserij zullen veel mensen mij kennen van VisTV, een programma dat sinds 1996 elke ­zondagochtend traditiegetrouw te zien is op RTL7. Naast mijn werk als presentator ben ik hoofdredacteur van het vakblad Visionair.

‘In 2021 en 2022 maakte ik een theatertour genaamd VIS! door Nederland. Daarin vertelde ik verhalen over mijn leven op en aan het water.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

‘Om te weten waar ik ben, heb ik de kaart op het beeldscherm eigenlijk niet nodig: ik ken het Gooimeer als mijn broekzak en vaar moeiteloos naar de plekjes waarvan ik zeker weet dat er vis zit.

‘Kijk, dit is overduidelijk vis wat je ziet op het scherm. Die bulten op de bodem zijn snoekbaarzen, maar ze zijn op het moment niet actief.

‘Ik was vier jaar oud toen ik voor het eerst een hengel uitgooide’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.