Premium Lock ‘De jas doet denken aan de Wall Street-mode’

27 februari 2023Leestijd: 2 minuten
‘Tegenwoordig is bont taboe. Anderen deinzen ervoor terug, ik niet.’ Foto: Guido Benschop

‘Wat je hier ziet, is een dubbelknoopse manteljas van de Amerikaanse mode-ontwerper en filmregisseur Tom Ford. Met een bontkraag van nerts. En ja, die bontkraag springt het meest in het oog.

‘Ik heb een bedrijfje, naast mijn voltijdsbaan. Ik handel in tweedehands en vintage herenkleding. Ik koop interessante kledingstukken in en verkoop die met winst door. Dat was bij deze jas ook de bedoeling. Misschien ken je deze zin uit de filmklassieker Scarface: ‘Don’t get high on your own supply.’ Dat gebeurde hier dus wel. Vanaf het eerste moment dat ik hem aantrok, raakte ik verliefd op de jas.

‘De jas doet denken aan mijn favoriete stijlperiode, de Wall Street-mode van de jaren tachtig. Het pak dat ik nu draag, past bij die stijl. Dus met krijtstreep, contrasterende kragen, bretels. Nogal opvallend. Ik vind het prachtig om ermee door Amsterdam te flaneren.

‘Het is een beetje een maffiajas’

‘De jas is zó uitgesproken. Tegenwoordig is nertsenbont taboe. Sommigen deinzen ervoor terug, ik niet. Om bij Scarface te blijven, de jas zou hoofdpersoon Tony Montana niet misstaan: het is een beetje een maffiajas.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.