TUI Premium Corner

Baas van reisgigant moet corona zien te overwinnen

05 december 2022Leestijd: 2 minuten

Op 14 december presenteert Sebastian Ebel het jaarverslag van TUI. Wat kunnen we verwachten?

In de bestuurskamer van TUI heerst waarschijnlijk nog geen jubelstemming: de reisorganisatie werd namelijk ongekend hard geraakt door de reis­beperkingen tijdens de coronacrisis. TUI hanteert een gebroken boekjaar, (1 oktober tot 30 september het volgende jaar). Zodoende komt het jaarverslag van TUI veel eerder dan de cijfers van andere bedrijven.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

In september van 2019 schreef TUI nog zwarte cijfers. De reisgigant boekte toen een winst van 692 miljoen euro. Een jaar later, toen de coronacrisis in alle hevigheid was losgebarsten, leed het bedrijf een verlies van 3,1 miljard euro. In september 2021 was het verlies nog altijd 2,4 miljard.

Het bestuur voorspelde eind vorig jaar dat de toerismesector sterk zou blijven groeien en goed zal herstellen van corona. Daar kregen ze gelijk in. Aan het einde van het derde kwartaal had TUI 84 procent van de klanten van voor corona. Toen boekten 5,1 miljoen mensen een reis bij TUI – 4,2 miljoen meer dan in het derde kwartaal van 2021. Ook maken de hotels en resorts van TUI weer winst.

Hoe groot is TUI eigenlijk?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.