Premium Lock Oudgediende neemt bij Jumbo het roer weer over

18 oktober 2022Leestijd: 2 minuten
Ton van Veen (52) moet Frits van Eerd vervangen bij supermarkt Jumbo. Foto: Sander Koning/ANP

Ton van Veen wordt gedelegeerd commissaris bij Jumbo. Hij werkte toch al bij de supermarktketen?

Ja, hij kent de supermarktketen van haver tot gort. Hij is al sinds 2004 de vertrouwensman van de familie Van Eerd, de eigenaren van Jumbo. Toen het bedrijf in 2021 het 100-jarige jubileum vierde, stond de familie stralend op het podium en Van Veen ook. Hij was lange tijd de financiële man en deed in maart dit jaar een stapje terug. Hij ging naar de raad van commissarissen. Van Veen liet toen weten dat hij na al die tropenjaren in Veghel, waar Jumbo is gevestigd, meer aandacht wilde besteden aan zijn commissariaten bij HEMA, Rituals en PSV. Hij zou zich overigens wel bezig blijven houden met overnames en de financiering daarvan.

Na alle overnames is Jumbo nu de nummer twee achter Albert Heijn met 9,9 miljard euro omzet en 100.000 werknemers. Onder Van Veen werden La Place, HEMA en winkels van Konmar, Super de Boer en C1000 gekocht.

Lees de blog van Philip van Tijn: De zaak-topman Jumbo: omgekeerde klassenjustitie?

De familie kon niet om hem heen?

Hij is de aangewezen man om Frits van Eerd te vervangen. De flamboyante Frits van Eerd zag zich genoodzaakt zijn positie (tijdelijk) op te geven toen justitie aanklopte en zijn villa doorzocht op bewijzen van discutabele contante stortingen en witwaspraktijken. Van Eerd zat vijf dagen vast, en het is niet prettig om als baas steeds vragen te krijgen over een justitieel onderzoek.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw