Oliver Blume Premium Corner

Volkswagen CEO moet orde scheppen, en haast maken

06 september 2022Leestijd: 2 minuten

Sinds 1 september is Oliver Blume CEO van de Volkswagen Group. Wat is zijn belangrijkste uitdaging?

De grootste revolutie in de geschiedenis van de auto is gaande. In het Nederlandse straatbeeld is dat al te zien: ­Nederland loopt wereldwijd voorop in de overgang naar elektrisch rijden. Nieuwe of exotische merken grijpen hun kans. Aan laadpalen zie je Ame­rikaanse Tesla’s, Chinese Polestars en ­Koreaanse Kia’s. Het oerdegelijke Duitse Volkswagen worstelt nog met de ­omwenteling. Daarom is Oliver Blume aangesteld bij de tweede automaker ter wereld. Hij neemt het stokje over van Herbert Diess.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.