Premium Lock Resultaatgerichte CEO van ABN AMRO Verzekeringen

26 september 2022Leestijd: 3 minuten
CEO Paula Mooij (38) vindt het prettig in de mannelijke verzekeringswereld. Foto: CAP

Paula Mooij was al de chief commercial officer (CCO) bij ABN AMRO ­Verzekeringen (AAV). Nu wordt ze er op 1 oktober de baas. Waarom is dat bijzonder?

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Ze is 38 jaar en heeft het naar eigen zeggen ‘leuk gedaan’ als chief commercial officer bij de verzekeraar in de afgelopen tweeënhalf jaar. Ze schuift nu door naar de hoogste plek. AAV is een joint venture van Nationale-Nederlanden (NN) dat 51 procent van de aandelen heeft en ABN AMRO (49 procent). De directie bestaat altijd uit drie personen, van wie er twee van NN komen. Dat zijn altijd de chief executive officer (CEO) en de chief financial risk officer (CFRO). De derde persoon komt van de bank (de CCO). Mooij heeft vijftien jaar bij de bank gewerkt en moest nu voor de hoogste functie verhuizen naar NN.

Ze is vooral aangewezen om de verzekeraar verder te digitaliseren en voor een cultuurverandering te zorgen zodat de klanten AAV beter waarderen. Mooij zegt tegen EW: ‘De verzekeraar is een veel kleiner bedrijf dan de bank en je weet elkaar sneller te vinden. We moeten alleen ondernemender worden, want het klantgedrag verandert steeds sneller. De vraag is of we wendbaar genoeg zijn om dat gedrag te volgen.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw