Premium Lock Hoe moet je beleggen in een berenmarkt?

04 juli 2022Leestijd: 4 minuten
Kopen, verkopen of houden? Illustratie: Getty Images

Wat moet je doen op de beurs – of misschien juist laten – in deze turbulente tijden? EW sprak erover met twee ervaren beleggers.

Eind november stond de AEX even op 829 punten. Maar meer dan een half jaar later is de hoogste stand aller tijden ver uit zicht geraakt. De koers van de Amsterdamse hoofdindex schommelt eind juni zo rond 670 punten. Zwaar­wegende fondsen in de index als ASML zijn hard gedaald. Eind november 2021 kostte een aandeel in de chipmachinefabrikant uit Veldhoven 700 euro, medio juni nog maar 470 euro (actuele koers).

Slechte beursresultaten

Ook indices als de Amerikaanse S&P 500, Duitse DAX en Japanse Nikkei laten forse dalingen zien. Allemaal als gevolg van de vele rampen die de wereld momenteel teisteren, zoals de oorlog in Oekraïne, COVID-restricties in China, energieprijzen die zijn vertienvoudigd, en natuurlijk de torenhoge inflatie die niet meer weg lijkt te gaan.

Maar wat moet je als belegger met de wetenschap dat het slecht gaat op de beurs, terwijl de mailbox volloopt met meldingen van bank of broker over forse koersdalingen in je portefeuille?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.