Premium Lock Martijn Allessie: ‘Ik heb pas laat mijn passies ontdekt’

07 juni 2022Leestijd: 6 minuten
Martijn Allessie is oprichter en CEO van Snappet. Foto: Olivier Middendorp

1. Wat wilde u vroeger worden?

‘O, dan moet ik heel diep graven! Dat wist ik niet zo goed. Ik ben in Amsterdam geboren en in Maastricht opgegroeid, daar gingen we heen toen ik een jaar of vier was. Ik kom uit een onderwijsfamilie, mijn beide opa’s waren schoolhoofden, mijn oma en moeder kleuterjuf en mijn vader hoogleraar geneeskunde. Hij is één van de grondleggers van de techniek van de pacemaker, hij weet alles van de elektrofysiologie van het hart. Ik herinner me dat we aan de keukentafel elektrodes voor het hart zaten te solderen, gewoon, omdat die er niet waren en hij ze nodig had voor zijn onderzoek. Daar verdiende ik dan wat extra’s mee.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Bent u abonnee en heeft u al een account?

Log dan hier in

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw