Top 200 Familiebedrijven Premium Corner

Dit zijn de vrouwen die een groot familiebedrijf aansturen

20 april 2022Leestijd: 4 minuten

Steeds vaker zijn het de vrouwen in de familie die het voortouw nemen in het familiebedrijf. 8 portretten.

Charlene de Carvalho-Heineken (67)

Heineken (1)

De begrafenis van haar vader was een wake-upcall, zei Charlene de Carvalho-Heineken in 2014 tegen het zakenblad Fortune over het overlijden van Freddy in 2002. De opties: de brouwerij verkopen, of zich er intensief mee bemoeien. Dat eerste was geen optie. Tegen Bierblad: ‘Ik kan eerlijk zeggen dat de gedachte daaraan zelfs nooit bij mij is opgekomen.’

Luister ook de podcast met Joris Heijn over de Top 200 Familiebedrijven (tekst gaat hieronder verder):

Dus moest ze aan de bak, iets waarmee zowel Freddy als zij niet echt rekening had gehouden. ‘Het is waarschijnlijk een fout geweest om niet iets aan zakelijke opleiding te doen,’ bekende ze aan Fortune. Samen met haar man Michel, zakenbankier, zette ze in op groei en overnames, en werd Heineken de tweede brouwerij ter wereld.

Monique van Riemsdijk (51)

ADG Dienstengroep (32)

Joop van Riemsdijk begon het bedrijf in 1952 als ‘Alle Stof In Twente Opruimen’, wat later Asito werd. Zoon Marcel en dochter Monique namen het bedrijf over en gingen zich op meer markten richten. Monique kocht in 2003 haar broer uit.

Nu vallen er twaalf groepsmaatschappijen onder ADG Dienstengroep, waar Van Riemsdijk voorzitter van de raad van commissarissen is. Het gaat onder meer om schoonmaak­bedrijf Asito, uitzendorganisatie Timing en TSN Zorg en Welzijn.

Het bedrijf leed zwaar onder corona, maar opende vorig jaar toch het nieuwe hoofdkantoor aan het Van Riemsdijkplein in Almelo. Een mooi eerbetoon op de geboortedag van haar vader, vond Monique van Riemsdijk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.