9 vragen aan Premium Corner

Willem-Albert Bol: ‘Ik leerde van mijn vaders fouten’

19 april 2022Leestijd: 7 minuten

1Hoe was uw jeugd?

‘Ik ben geboren in Heerhugowaard en toen ik drie maanden oud was, verhuisden we naar Indonesië. We hebben daar zes jaar gewoond. Mijn vader was een expat. Omdat ik zo jong was, heb ik er niet veel herinneringen aan. Alleen wat geuren, kleuren en smaken. Mijn moeder zegt dat al die jaren toch invloed op je hebben. En volgens neuroloog Sigmund Freud klopt dat, want volgens hem word je tussen nul en je vijfde jaar gevormd. En dat waren precies de jaren dat ik in Indonesië woonde. Het is wel waar, je krijgt er wel wat van mee. Zo ben ik nu nog gek op sambal, en praat ik met mijn handen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.