Vestigingsklimaat Premium Corner

Ingrid Thijssen en Pieter Elbers: ‘Krimpen is een domme redenering’

20 januari 2022Leestijd: 9 minuten

‘Het komt aan op de uitvoering,’ zeggen voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW en CEO Pieter Elbers van KLM. Rutte IV belooft een beter vestigingsklimaat. ‘Maar het zijn woorden, nog geen daden.’

Voor Pieter Elbers is het­ business as usual. De commis­sarissen van AirFrance/KLM maakten bekend dat zijn baan volgend jaar eindigt. Daarover zwijgt hij: ‘Het nieuws kwam naar buiten. Klaar.’

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Binnen KLM geldt hij als ‘de laatste blauwe baas’. Zijn vertrek tekent het verlies van Nederlandse invloed in het door Fransen gedomineerde concern. Hier en daar hoor je dat het komt doordat Den Haag de luchtvaart wegpest. Logisch dat de Fransen aan het langste eind trekken. Elbers legt dat verband niet.

Thijssen (53) en Elbers (51) willen graag met EW het vestigingsklimaat bespreken. Achtergrond is het vertrek naar Londen van de hoofdkantoren van Shell en Unilever, het dreigende vertrek van Boskalis en de negatieve stemming in politiek Den Haag rond ondernemers.

In buitenlandse hoofdkantoren zitten mensen verbaasd te kijken

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.