Premium Lock Jonge bedrijven denderen Top 500 binnen

28 oktober 2021Leestijd: 9 minuten
Webwinkel Coolblue: 22 lentes jong en nu al een van de honderd grootste bedrijven van Nederland. Foto: Adrie Mouthaan /De Beeldunie

Jonge bedrijven zijn in opmars in de tiende editie van EW’s Top 500 bedrijven. De coronacrisis versterkte de positie van nieuwe sectoren en spelers. Toch blijven veel startende ondernemingen relatief klein. Hoe creëer je meer dynamiek?

Wie aan de grootste bedrijven van Nederland denkt, denkt al snel aan vertrouwde namen als Shell, Ahold Delhaize, Rabobank. Bedrijven met wortels in de negentiende eeuw. Maar steeds vaker gaat het ook om razendsnel gegroeide bedrijven die relatief kort bestaan. Dat blijkt uit de tiende editie van de Top 500 van de grootste Nederlandse ondernemingen, die EW samenstelde met behulp van databank Reach van Bureau van Dijk, een onderdeel van de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s.

De nieuwe editie van EW bestelt u snel en eenvoudig online. Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen bij u op de mat. Wilt u losse edities van EW bestellen?

Dat kan via onze webshop (gratis verzending)

Jonge bedrijven stomen op in de ranglijst

In 2012 zette EW voor het eerst de grootste bedrijven van Nederland op een rij. Helemaal vergelijkbaar zijn die lijsten niet: ook buitenlandse bedrijven met grote aanwezigheid in Nederland stonden er toen in. Maar zeker in de top van de lijst staan de bekende namen ook in deze jubileumeditie nog altijd fier overeind. Opvallend verschil is het gebrek aan jonge bedrijven in die eerste lijst. Booking.com en bol.com (beide bedrijven zijn niet meer zelfstandig) behoorden destijds tot de schaarse nieuwkomers. Dat begint te veranderen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.