Zakenvrouw van het jaar 2022 Premium Corner

Marinka Nooteboom: ‘Ik was misschien ook wel een cultuurshock’

12 oktober 2021Leestijd: 7 minuten

1. Hoe was uw jeugd?

‘Ik ben opgegroeid in Zeist, in een warm gezin, als oudste van drie dochters. Toen was er ook al het trailerbedrijf, maar we zijn er nooit echt mee opgegroeid. Toen ik jong was, zat het bedrijf op Kanaleneiland in Utrecht, daar kwam ik nog weleens. Bij mijn vader lag er destijds echt druk op om de opvolger te worden. Dat wilde hij per se niet bij ons. Het lag in die tijd ook niet zo voor de hand als vrouw in de maakindustrie. Het is nog steeds een mannencultuur, technische beroepen zijn meer in trek bij mannen. Ik wilde zelf ook graag mijn eigen weg bewandelen. Na de middelbare school in Zeist dacht ik: en nu wegwezen.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.