Ørsted Premium Corner

Steven Engels bouwde in vijf jaar een gigawindpark

31 augustus 2021

Op 6 september worden de windparken Borssele 1 en 2 officieel geopend. Wat is daar bijzonder aan?

Toenmalig minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) wist in juli 2016 zijn vreugde nauwelijks te verbergen. Hij was begonnen het eerste grote Nederlandse windpark op zee aan te ­besteden en Dong (nu Ørsted) wilde dit park zo goedkoop bouwen dat het 2,7 miljard euro subsidie zou schelen. Nog nooit werd een windpark op zee zo goedkoop gebouwd. De man die dat voor Dong regelde, was Steven Engels. ‘Wij zijn een grote windparkbouwer en zagen al vroeg aankomen dat de kosten voor turbines en funderingen aan het dalen waren,’ zegt Engels tegen EW.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.