Premium Lock Voorkom juridische valkuilen in een relatie

15 juni 2021Leestijd: 5 minuten
Foto: GettyImages

In hun nieuwste boek zetten Heidi Klijsen en Bernard Schols de juridische valkuilen van een relatie op een rij. In dit artikel bespreken zij drie opmerkelijke gevallen uit de praktijk.

Valkuil 1: Huishoudelijke kosten ‘vergeten’ te verrekenen

In veel huwelijkse voorwaarden is een periodiek verrekenbeding opgenomen. Die houdt vaak in dat je periodiek, bijvoorbeeld jaarlijks, de gezamenlijke inkomsten eerlijk dient te verdelen, na aftrek van de huishoudelijke kosten. Maar de praktijk leert dat dat nogal eens wordt vergeten. Met als gevolg dat bij een echtscheiding toch nog alles ‘op één hoop’ terechtkomt.

Bernard Schols en Heidi Klijsen

Voorkom ruzie in bed
208 pagina’s
20

U koopt als EW-lezer het boek nu voor de actieprijs van € 17,50 (in plaats van €20). Actie geldig t/m 19 juli bij uw boekwinkel.

Maar niet altijd, zo blijkt uit een van de waargebeurde verhalen in Voorkom ruzie in bed. Hierin belanden Jacob en Anna na een flinke strijd uiteindelijk voor de rechter. De boel is zoals dat heet ‘duurzaam ontwricht’. Belangrijk twistpunt vormen de huishoudelijke kosten die tijdens het huwelijk zijn gemaakt. In de huwelijkse voorwaarden spraken zij destijds af dat ze de huishoudelijke kosten fiftyfifty zouden dragen. Maar nu claimt Anna dat zij fors meer heeft bijgedragen dan haar ex. Ze vordert zo’n anderhalve ton van hem terug.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw