Premium Lock Marit van Egmond: ‘Er wordt weer meer met liefde gekookt’

26 oktober 2020Leestijd: 6 minuten
Marit van Egmond is CEO van Albert Heijn. Foto: Peter Hilz

1. Wat voor jeugd hebt u gehad?

‘Ik kom uit een heel fijn gezin, als enig kind. Mijn vader was systeemanalist en heeft zijn hele ­leven bij Philips gewerkt. Een echte techneut. We hadden al heel vroeg een Atari thuis. Mijn vader probeerde me te leren programmeren. Mijn moeder komt uit een bourgondische Brabantse familie. Ze hadden een slagerij thuis. Op familiebijeenkomsten was eten en drinken altijd heel belangrijk. Dat is de rode draad in mijn leven gebleven. Mijn eerste bijbaan was aardbeien plukken en prei steken. Mijn opleiding levensmiddelentechnologie past daarin: het is leuk om te weten wat er in eten zit, hoe het wordt gemaakt.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw