Premium Lock Groene Frank Elderson naast havik Klaas Knot bij ECB

12 oktober 2020Leestijd: 2 minuten
Frank Elderson (50) gaat naar Frankfurt op moment dat ECB haar groene mandaat oprekt. Foto: Maartje Geels/HH/ANP

De baas van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot, is vaak kritisch over het lagerentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Nu wordt Knots medebestuurder Frank Elderson voorgedragen als ECB-bestuurder. Goed nieuws voor Nederland?

Dat valt nog te bezien. Als de Europese regeringsleiders later dit jaar instemmen met de benoeming van de jurist ­Elderson, wordt hij één van de zes permanente bestuurders van de ECB. Daarnaast zijn de negentien voorzitters van de nationale centrale banken in de ­eurozone lid van het ECB-bestuur. Samen beslissen zij over de rentes van de ECB en over het opkopen van obligaties.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.