Boodschappen Premium Corner

Hoe de coronacrisis ons winkelgedrag heeft veranderd

06 oktober 2020Leestijd: 1 minuut

Door de coronacrisis is het winkelgedrag flink veranderd. In het begin van de crisis werden vooral wc-papier, rijst en soep flink gehamsterd. Na een paar weken stopte dat, maar het koopgedrag bleef ­duidelijk anders. Zo doen consumenten minder vaak boodschappen, maar kopen ze per bezoek wel meer, schrijft het ING Economisch Bureau. Het gemiddelde pinbedrag ligt ruim 20 procent hoger dan vóór de crisis.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.