Vrouw van de week Premium Corner

Kandidaat-voorzitter FNV wil drie vrouwen in de poldertop

28 september 2020Leestijd: 2 minuten

Han Busker heeft bekendgemaakt in maart 2021 te stoppen als voorzitter van vakbond FNV, dus kiezen de bijna één miljoen leden vanaf februari zijn opvolger. Vorige week stelde vicevoorzitter Kitty Jong zich kandidaat. Wie is zij?

Tot drie jaar geleden was Jong, geboren in een vakbondsnest in de Zaanstreek, nog ‘slechts’ een actief kaderlid van de FNV. Dit combineerde ze met haar functies als secretaris binnen de ondernemingsraad van de Vrije Universiteit van Amsterdam en als gemeenteraadslid voor de PvdA in Weesp. In 2017 werd zij, toen de FNV-leden voor het eerst – indirect – hun bestuur konden kiezen, enigszins verrassend verkozen tot vicevoorzitter van het dagelijks bestuur van de FNV. Dit terwijl alle andere kandidaten al bestuursfuncties bekleedden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.