M/v van de week Premium Corner

Onno Hoes: Makelaarsbaas op pad met tegengestelde boodschap

15 juni 2020

Onno Hoes (59) moet als NVM-voorzitter de vastgoedmarkt door de crisis zien te loodsen.

Wie is Onno Hoes en waarom is hij de man van de week?

De voormalig burgemeester van Maastricht mag zich sinds juni 2019 de voorzitter van de NVM noemen, de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen. Naast deze baan in het vastgoed, is hij sinds juni 2020 vicevoorzitter van het landelijk bestuur van de VVD.

Afgelopen december zei Hoes in een vraaggesprek met Elsevier Weekblad dat de vastgoedmarkt verandert. ‘De spoorwegen zijn al bezig met spoorboekloos trein rijden.’ Wat volgens Hoes een voorbeeld is van de trend dat Nederland verandert in één grote stadstaat. Huiskopers uit de Randstad vertrekken naar de provincie (want dat wordt een ‘buitenwijk’ van Amsterdam) en stuwen daar met hun koopkracht de prijzen op.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.