Cijfer van de week Premium Corner

100 miljard euro

01 juli 2019

In 2018 is een grens geslecht: in dat jaar werd in Nederland 100 miljard euro uitgegeven aan zorg. Dat is bijna 13 procent van het bruto binnenlands product (bbp) – dat wat burgers en bedrijven samen in een jaar verdienen. Zorg is veruit de grootste uitgavenpost van de overheid – aan sociale zekerheid is zo’n 80 miljard euro uitgegeven.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.