Premium Lock Monique Maarsen: ‘Ik probeer altijd als laatste te spreken’

19 april 2019Leestijd: 7 minuten
ECO vragen aan OM10042019_10VragenMoniqueMaarsen_0006_preview

1. Wat voor een jeugd had u?

Monique Maarsen (50)
Werkte bij Nestlé en Zadelhoff en sinds 2001 in het familiebedrijf Maarsen Groep. Sinds 2005 is ze er algemeen directeur. Ze is commissaris bij accountant EY en voorzitter van de raad van toezicht van Kinderen Kankervrij (KIKA). Getrouwd, drie kinderen.

‘Een beschermde jeugd. Ik groeide op in Amsterdam-Zuid, dat is heel dorps. Mijn school, het Vossius Gymnasium, stond daar ook. Ik legde de lat hoog. Vooral op school. Ik werkte hard. Het ging me niet om hoge cijfers, maar ik wilde alles begrijpen. Ging na de geschiedenisles naar de leraar om nog over de stof door te praten. Mijn moeder runde het huishouden en zorgde voor mij en mijn twee zusjes. Mijn vader was een echte ondernemer. Altijd aan het werk in het familiebedrijf, dat actief is in het vastgoed. Ik ging graag met hem op pad. Gebouwen bekijken, bouwplaatsen bezoeken. Het was een leuke manier om iets samen te doen. Hij sprak niet makkelijk over zijn gevoelens, maar over zijn vak konden we goed praten. We hadden het bijvoorbeeld eindeloos over het begrip “inflatie”. Dat geld minder waard kon worden, vond ik lastig te begrijpen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.