Premium Lock Monique Maarsen: ‘Ik probeer altijd als laatste te spreken’

19 april 2019Leestijd: 7 minuten
ECO vragen aan OM10042019_10VragenMoniqueMaarsen_0006_preview

1. Wat voor een jeugd had u?

Monique Maarsen (50)
Werkte bij Nestlé en Zadelhoff en sinds 2001 in het familiebedrijf Maarsen Groep. Sinds 2005 is ze er algemeen directeur. Ze is commissaris bij accountant EY en voorzitter van de raad van toezicht van Kinderen Kankervrij (KIKA). Getrouwd, drie kinderen.

‘Een beschermde jeugd. Ik groeide op in Amsterdam-Zuid, dat is heel dorps. Mijn school, het Vossius Gymnasium, stond daar ook. Ik legde de lat hoog. Vooral op school. Ik werkte hard. Het ging me niet om hoge cijfers, maar ik wilde alles begrijpen. Ging na de geschiedenisles naar de leraar om nog over de stof door te praten. Mijn moeder runde het huishouden en zorgde voor mij en mijn twee zusjes. Mijn vader was een echte ondernemer. Altijd aan het werk in het familiebedrijf, dat actief is in het vastgoed. Ik ging graag met hem op pad. Gebouwen bekijken, bouwplaatsen bezoeken. Het was een leuke manier om iets samen te doen. Hij sprak niet makkelijk over zijn gevoelens, maar over zijn vak konden we goed praten. We hadden het bijvoorbeeld eindeloos over het begrip “inflatie”. Dat geld minder waard kon worden, vond ik lastig te begrijpen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw