Achter de komma Premium Corner

Forse boetes voor Boekhoorns woekerbank

26 februari 2019Leestijd: 2 minuten

Je moet wel lef hebben om als bank je toezichthouder voor de rechter slepen. Maar de onbekende Novum Bank durft dat. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde de bank 18 oktober 2018 een boete op van 1,75 miljoen euro voor het ­illegaal aanbieden van flitskredieten. Novums Nederlandse bijkantoor Cashper bood tot 2016 leningen van maximaal 1.000 euro aan, looptijd 30 dagen, tegen 14 of 15 procent rente op jaarbasis.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.