Lex Hoefsloot ontwikkelde de eerste zonne-auto

06 december 2018Leestijd: 1 minuut
ART_50_eco_techcultuur_156778_IMG_TECHNOLexHoefsloot

Vergeet Elon Musk. De échte innovaties in de auto-industrie komen uit Nederland. Een auto op zonne-energie bijvoorbeeld. De zonne-auto’s van het Solar Team van de Technische Universiteit Eindhoven wonnen de World Solar Challenge in Australië drie keer op rij.

Lex Hoefsloot, captain van het eerste Solar Team, vond het tijd om een auto op zonne-energie te ontwikkelen voor de consument. Hij bedacht samen met zijn mede-oprichters de Lightyear One. Een luxe sedan met de uitstraling van een Tesla, maar dan beter. De auto heeft een batterij met een actieradius van 800 kilometer. De zonnecellen op het dak voegen daar 80 kilometer per dag aan toe. ‘Je kunt de hele zomer rijden, terwijl je amper hoeft op te laden,’ zegt Hoefsloot.

Opladen kan met een gewone stekker. Op de camping bijvoorbeeld, al zul je De Lightyear One daar vermoedelijk niet snel tegenkomen. De auto, die naar verwachting in 2020 op de markt komt, gaat 119.000 euro kosten.