Verhaal van de dag Premium Corner

Alleen als uw loon stijgt

12 oktober 2018Leestijd: 4 minuten

Rutte III houdt vol dat bijna iedereen er in 2019 op vooruit gaat, maar na zo veel magere jaren is er scepsis. Of wordt het echt beter?

In het kort

• Belasting op werk en pensioen daalt in 2019
• Maar lage btw-tarief stijgt naar 9 procent, energiebelastingen stijgen én zorgpremies gaan omhoog
• Wegen de plussen uiteindelijk voor u op tegen de minnen?

Velen vragen zich af: hoe kan de economie zo hard groeien, terwijl ik dat nauwelijks in mijn portemonnee merk? Vorig jaar ging 46 procent er zelfs op achteruit, terwijl de economie bijna 3 procent groeide.

‘Volgend jaar wordt het beter’

Maar het kabinet houdt de burgers voor: volgend jaar wordt alles anders, dan gaan jullie er écht op vooruit. Waarom zouden zij dat na al die magere jaren geloven? Jaren waarin de schatkist volstroomde, maar kabinetten nauwelijks lastenverlichting gaven.

Bovendien: de ondernemers waar­schuwen dat prijzen volgend jaar stijgen door de verhoging van het lage btw-tarief naar 9 procent, de energiebelastingen worden verhoogd en de zorgpremies stijgen. Dan kan het kabinet wel zeggen dat de belasting op werk en pensioen daalt, maar is dat genoeg om die extra kosten te dragen? Wegen de plussen op tegen de minnen?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.