M'n Goeie Geld Premium Corner

‘Mijn vrienden weten dat ik altijd terugbetaal’

15 augustus 2018

‘Voor de belangrijkste dingen in het leven krijg je niet betaald, zoals kinderen opvoeden en voor anderen zorgen. Een programmeur verdient drie keer zoveel als iemand die gehandicapte kinderen verzorgt. Dat is toch raar? Ik kan daar verdrietig van worden.

‘We meten alles in economisch nut. Bijdragen aan een betere ­wereld en het welzijn van anderen telt nauwelijks. We kunnen echt nog veel beter herverdelen, mensen moeten niet meer nemen dan ze nodig hebben. Je kunt toch geen vijf ijsjes tegelijk eten? Deel ze uit en eet ze samen op. Het lijkt wel of mensen geld gebruiken om een gat in hun hart te vullen. Maar ze worden daar niet gelukkiger van.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.