Importtarieven Premium Corner

Dit zijn de wapens van de handelsoorlog

03 juli 2018Leestijd: 6 minuten

De handelsoorlog wordt gevoerd met importheffingen: eigenlijk een belasting op waar uit het buitenland. Hoe ze werken, en hoe ze uitpakken: ze zijn bijna altijd ongunstig voor de lokale economie.

De openingssalvo’s zijn afgevuurd. Begin juni zette de Amerikaanse president Donald Trump zijn handtekening onder een importheffing op staal en aluminium. Drie weken later kwam de Europese Unie (EU) met haar eigen importtarieven, op onder meer bourbon, Harley-Davidson-motorfietsen en sinaasappelsap.

De handelsoorlog is een feit. De Verenigde Staten en China lijken in juli importtarieven op elkaars waar in te voeren. Ook veel andere landen zijn kwaad over de Amerikaanse heffing op staal en zijn van plan hun eigen handelsmuren op te trekken.

Amerikanen in de portemonnee raken

Door Amerikaanse producten duurder te maken voor hun eigen consumenten, hopen ze de Verenigde Staten net zo hard in de portemonnee te raken als de Amerikanen hen raakten. Om precies te zijn: de andere landen proberen Trump te raken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.