Jeroen Kuitenbrouwer Premium Corner

Jeroen Kuitenbrouwer: ‘Als alle ogen op mij zijn gericht, klap ik dicht’

11 juni 2018Leestijd: 4 minuten

Directeur Jeroen Kuitenbrouwer (51) van KH Music, dat jingles maakt voor NPO Radio 1, staat vaak al om vijf uur op. Dan is hij ’s middags op tijd klaar om te gaan kitesurfen.

Hij was gitarist in verschillende popbands, maar op een podium staan, is eigenlijk niks voor Jeroen Kuitenbrouwer. ‘Ik ben nogal een zenuwpees,’ zegt hij op een terras in Utrecht. ‘Als alle ogen op mij zijn gericht, klap ik dicht.’ Het conservatorium was zijn jeugddroom, maar auditie doen, vond hij te eng. ‘Studiowerk is veel minder zenuwslopend. Daar kan ik in alle rust werken en een opname zo nodig opnieuw doen.’

Anno 2018 is Kuitenbrouwer een van Nederlands succesvolste componisten van muziek en jingles voor radio en televisie. Zijn bedrijf KH Music maakte onder meer de muzikale huisstijl voor omroep KRO-NCRV en tv-zenders NPO 1, NPO 2 en RTL 8. Zijn composities, soms niet meer dan een paar seconden lang, zijn onder meer te horen in Koffietijd en EenVandaag. Vorig jaar won KH Music twee Buma Awards voor audiovormgeving.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.