Premium Lock Waarom dit hét moment is om van baan te wisselen

08 mei 2018Leestijd: 10 minuten
Communicatieadviseur Marianne Hoornenborg ging de IT in: ‘Ik had al langer het gevoel dat ik ook andere talenten heb’. Foto's: Jacqueline de Haas

De banen liggen voor het oprapen. Voor wie zich afvraagt of zijn werk straks nog wel bestaat, of voor wie toe is aan iets anders, is dit het moment om van baan te wisselen. Maar hoe doe je dat? ‘Richt je allereerst op kansrijke banen.’

Jaren werkte hij als oefentherapeut Mensendieck. Het beviel om allerlei redenen niet meer. Toen een kno-arts Bart Jan Metselaar vertelde dat er door de vergrijzing veel audiciens nodig zijn, besloot hij de opties eens te verkennen. Inmiddels meet hij, tot volle tevredenheid, bij Beter Horen klanten hoortoestellen aan.

In veel sectoren zitten werkgevers te springen om personeel

In de huidige hoogconjunctuur liggen de banen voor het oprapen. In de ICT, de techniek, het onderwijs, de zorg, maar in nog veel meer sectoren zitten werkgevers te springen om personeel. Niet alleen om vakmensen, maar ook om theoretisch opgeleiden met hbo- of universitair niveau.

Tegelijk vragen veel werknemers zich af of hun baan door alle technologische ontwikkelingen over tien jaar nog wel bestaat. Ook hogeropgeleiden maken zich zorgen. Waar veel administratieve banen verdwijnen, zijn ook minder managers nodig.

Daarnaast zijn er werknemers die, na vele jaren werken, twijfelen of ze hun huidige werk nog leuk en uitdagend genoeg vinden om de rest van hun carrière te blijven doen. Zeker omdat iedereen tegenwoordig langer moet doorwerken. De tijd dat je rond je 55ste kon stoppen, is voorbij.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw