Premium Lock ‘Nieuwe Europese privacywet is tegenstrijdig’

31 mei 2018Leestijd: 3 minuten
XTRA - Nieuwe privacywetgeving AVG/GDPR

Er moet nog eens goed worden gekeken naar de nieuwe Europese privacywet, vindt Bipul Sinha, CEO van softwarebedrijf Rubrik. De wet bevat tegenstrijdige eisen waaraan bedrijven moeilijk kunnen gehoorzamen.

Op de vijfde verdieping van Europlaza, een kantorengebouw naast stadion Amsterdam ArenA, staan de champagneglazen klaar. Hier, op het Europese hoofdkantoor van Rubrik, wordt het vierjarige bestaan van het softwarebedrijf afkomstig uit de Amerikaanse techregio Silicon Valley gevierd. Rubrik zei u? Het bedrijf groeide in vier jaar van 0 naar 800 medewerkers, levert software aan honderden klanten wereldwijd, inclusief de Nederlandse overheid, aan grote academische ziekenhuizen en aan telecombedrijven. Het is een van de snelst groeiende unicorns, oftewel beloftevolle start-ups uit Silicon Valley die op een waarde van meer dan 1 miljard dollar (omgerekend ruim 850 miljoen euro) worden geschat. Toch zullen veel mensen bij het horen van de naam hun schouders ophalen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw