‘Wat schoenen betreft, ben ik een ekster’

24 mei 2018Leestijd: 2 minuten
Foto: Guido Benschop

‘Acht jaar geleden organiseerde ik de eerste bruiloft, naast een vaste baan als facilitair manager. Ik regelde ook de bruiloft van mijn vorige baas. De introductie van de smartphone was een uitkomst. Als het moest, stuurde ik vanaf het toilet op mijn werk een mailtje met mijn BlackBerry. Bereikbaarheid is belangrijk. Nu heb ik een iPhone van 600 euro en een MacBook van 2.000 euro.

Silvana Schumacher (32)

Eigenaar Made for Weddings

 

  • Nettomaandinkomen:  2.500 euro (plus inkomen partner)
  • Nettohypotheek huis in Amsterdam:  800 euro

‘Bedrijven huren mij in voor het organiseren van evenementen en congressen, maar bovenal ben ik weddingplanner. Je bouwt een bijzondere relatie op met een bruidspaar. Je leert de familie kennen en ziet van dichtbij hoe de liefde van het paar afstraalt.

Spaargeld

‘Voor een bruiloft kleed ik mij ingetogen, het gaat immers niet om mij. Ik loop wel op hakken, zo hoog mogelijk. Wat schoenen betreft, ben ik een ekster. Soms koop ik drie paar per maand. Mijn schoenen kosten 75 tot 100 euro. Kledingzaak Zara heeft ook mooie schoenen voor 50 euro.

‘Ik spreek voor bruiloften vooraf een bedrag af. Opdracht­gevers voor bedrijfsevenementen stuur ik maandelijks een factuur. In een gemiddelde maand factureer ik 6.000 euro, waarvan ik mezelf een nettosalaris van 2.500 euro uitbetaal en zo’n 750 euro overmaak naar mijn spaarrekening. Minstens één keer per jaar reis ik naar een verre bestemming. In 2015 reisde ik een half jaar door Zuid-Amerika. Dat kostte 9.000 euro spaargeld.

Motor

‘In januari is mijn vriend bij mij komen wonen in Amsterdam-West. Onze hypotheeklasten zijn 800 euro per maand. Ik werk veel thuis, waar mijn katten Pip en Fox mij gezelschap houden. Fox mankeert nogal wat. Hij heeft speciaal voer nodig van 12 euro per kilo.

‘Een grote wens was altijd een motor. Mijn twee jaar oude Honda NC750X kostte 6.000 euro, twee keer zoveel als ik in gedachten had. Toch liever gelijk goed. Het is een naked model, een motor zonder kappen, want een vrouw op zo’n groot bakbeest is niet stijlvol. De stalling kost 55 euro per maand en aan beschermende kleding, getailleerd jasje en bijpassende broek, gaf ik 1.000 euro uit.’