Premium Lock Concurrentie dreigt Tesla in te halen

14 mei 2018Leestijd: 3 minuten
Assemblage van een Tesla SUV Model X in de Tilburgse fabriek van het bedrijf. De concurrentie komt nu ook met elektrische, deels zelfrijdende auto’s. Foto: ANP

Kan automaker Tesla zijn voortrekkersrol behouden? In ­Nederland worden al meer elektrische Volkswagens dan Tesla’s verkocht.

Tesla is niet zoals andere automakers. Volkswagen bijvoorbeeld is 85 miljard euro waard op de beurs: het verkocht in 2017 bijna 11 miljoen auto’s. De Amerikaanse autofabrikant Ford – beurswaarde: 38 miljard euro – verkocht 6,6 miljoen auto’s. Tesla, dat 43 miljard euro waard is, verkocht er 100.000.

De waarde van het bedrijf dat elektrische auto’s bouwt, is zo hoog omdat beleggers torenhoge verwachtingen hebben. Ze gaan ervan uit dat Tesla’s topman, de charismatische Elon Musk, de autowereld op zijn kop zal zetten. Met vernuftige technologieën, zoals de grote aanraakschermen op het dashboard, of de automatische piloot die Tesla’s laat rijden zonder dat je hoeft te sturen. En met spectaculair design, zoals de blikvangende vleugeldeuren van de SUV Model X.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw