Belastingverhoging Premium Corner

Is het nog wel slim om te dieselen?

19 april 2018Leestijd: 3 minuten

Dieselmotoren zijn schoon en efficiënt. Toch moeten eigenaren van auto’s die op diesel rijden, rekening houden met hogere eisen en belastingen.

Diesel zit in het verdomhoekje, zeker sinds Duitse autofabrikanten de boel flesten bij uitstoottests. Er volgden snel maatregelen tegen het ­gebruik van de brandstof.

Het meest in het oog springen de milieuzones die in steeds meer steden in Nederland en daarbuiten worden ingesteld. Zo laten Rotterdam en Utrecht geen personenauto’s op diesel van vóór 2001 toe. Stuttgart, nota bene de thuishaven van Mercedes en Porsche, verbiedt oude diesels vanaf 2020.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.