Sustainer Homes Premium Corner

Gert van Vugt: ‘Er zijn bomen zat om alles van hout te bouwen’

24 april 2018Leestijd: 4 minuten

Met drie kompanen richtte Gert van Vugt (29) architectuurbedrijf Sustainer Homes op. Met hun modulaire bouwmethode voor huizen en andere gebouwen willen ze de wereld verduurzamen.

De uitvalsbasis is wat je mag verwachten van een ambitieus architectuurbureau met veel millennials in dienst en als missie de bouw te verduurzamen. Een hippe werkplek in een omgebouwd saai UWV-kantoor in Utrecht met eigen koffiebar en een woud van planten.

‘Op maandag eten we met zijn allen in het restaurant, de andere dagen koken we zelf op een elektrisch pitje,’ zegt Gert van Vugt, één van de vier oprichters van Sustainer Homes. Hij is de CEO en terwijl zijn collega’s in de pannen roeren, geeft hij een rondleiding. Als de lunch klaar is, stromen de ontwerpers en projectmanagers naar het vegetarische buffet en gaan schouder aan schouder aan een lange tafel zitten.

Inzetten op energieneutrale houten prefab-gebouwen

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.