Top-100 Familiebedrijven Premium Corner

Waarom familiebedrijven jagen op overnameprooien

03 april 2018

Familiebedrijven hebben het imago behoudend te zijn. Maar uit de Top-100 Familiebedrijven blijkt dat zij de schroom afwerpen en flink op overnamepad zijn. Jumbo, Bavaria en vele andere groeien daardoor hard.

Begin maart ging een langgekoesterde wens van Frits van Eerd, topman en – als lid van de Van Eerd-familie – mede-eigenaar van Jumbo, in vervulling: de supermarktketen krijgt 79 winkels van Emté in handen. Die supermarkten zijn eigendom van de beursgenoteerde Sligro Food Group, van de familie Slippens. Die komt net als de familie Van Eerd uit Veghel.

Natuurlijk waren er advocaten betrokken bij de overname, maar het ging er ook gemoedelijk aan toe: topman Koen Slippens nam – Brabantse – worstenbroodjes mee naar de onderhandelingen. Ook werd afgesproken dat Sligro de La Place-restaurants, die Jumbo eerder overnam, gaat bevoorraden. Zo doen familiebedrijven zaken met elkaar.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.