Premium Lock Waarom familiebedrijven jagen op overnameprooien

03 april 2018Leestijd: 5 minuten
Jumbobaas Frits van Eerd. Foto: ANP

Familiebedrijven hebben het imago behoudend te zijn. Maar uit de Top-100 Familiebedrijven blijkt dat zij de schroom afwerpen en flink op overnamepad zijn. Jumbo, Bavaria en vele andere groeien daardoor hard.

Begin maart ging een langgekoesterde wens van Frits van Eerd, topman en – als lid van de Van Eerd-familie – mede-eigenaar van Jumbo, in vervulling: de supermarktketen krijgt 79 winkels van Emté in handen. Die supermarkten zijn eigendom van de beursgenoteerde Sligro Food Group, van de familie Slippens. Die komt net als de familie Van Eerd uit Veghel.

Natuurlijk waren er advocaten betrokken bij de overname, maar het ging er ook gemoedelijk aan toe: topman Koen Slippens nam – Brabantse – worstenbroodjes mee naar de onderhandelingen. Ook werd afgesproken dat Sligro de La Place-restaurants, die Jumbo eerder overnam, gaat bevoorraden. Zo doen familiebedrijven zaken met elkaar.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw