Flitshandel Premium Corner

Hollandse lefgozers dupe van Haagse bonusangst

07 maart 2018Leestijd: 5 minuten

Flitshandelaren verdienen veel geld in goede tijden en weinig in slechte. Maar dat mag niet meer van drie coalitiepartijen. De bonusangst in het egalitaire Nederland dreigt drie ondernemende wereldspelers van Hollandse bodem de grens over te jagen.

Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) dacht dat het een technische aangelegenheid was, maar het bleek een mijnenveld: de bonussen voor flitshandelaren.

Bankiers mogen geen hoge bonussen meer krijgen (maximaal 20 procent in Nederland). Voor flitshandelaren gold een dergelijk plafond niet. In tegenstelling tot banken speculeren zij namelijk niet met spaargeld van consumenten en hoeven ze ook niet gered te worden als het mis gaat.

Zij handelen alleen met hun eigen geld. Het is ook niet zo dat perverse prikkels in deze sector de samenleving veel schade hebben berokkend, zoals dat bij banken wel gebeurde bij de kredietcrisis in 2008.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.