Cryptovaluta Premium Corner

Bitcoinmythe #1: De top is nog lang niet in zicht

11 januari 2018Leestijd: 3 minuten

Voorspellingen dat de koers van bitcoin en zijn varianten nóg tien keer over de kop gaat, zijn zwaar overdreven. Cryptomunten vormen de ideale belegging voor een zeepbel.

Dit is de eerste aflevering in een serie van bitcoinmythes. Lees ook:
Bitcoinmythe #2: Cryptomunt is beter dan echt geld
Bitcoinmythe #3: Banken werken cryptomunten tegen
Bitcoinmythe #4: Het is de munt van de gewone man
Bitcoinmythe #5: Het gaat echt geld vervangen
Bitcoinmythe #6: Banken verdwijnen door blockchain

Tot welke hoogte zal de waarde van bitcoin reiken? Tot 150.000 dollar, zegt een internetondernemer. Tot 100.000 dollar, verwacht een Venlonaar die zijn huis verkocht en de opbrengst in bitcoin stak. Hij heeft met zijn gezin intrek genomen in een vakantiewoning.

Zeker is dat de waarde van bitcoin en zijn vele varianten – cryptomunten – de afgelopen maanden fors is gestegen. Maar dat wil niet zeggen dat ze nóg meer waard worden.

Geeft het betalingssysteem van cryptovaluta’s ze dan geen waarde? Je kunt er immers mee betalen zonder dat er een bank voor nodig is.

In de beginjaren van bitcoin was de verwachting dat cryptomunten zouden kunnen bestaan naast, of zelfs in plaats van de euro. Maar daarover praten nog maar weinigen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.