In de cijfers Premium Corner

Btw is voor burgers, niet voor rijken

14 november 2017Leestijd: 2 minuten

Stel dat u zo rijk bent dat u een privévliegtuig kunt kopen van 27 miljoen dollar (23,2 miljoen euro). Uw adviseurs vertellen u dat u 5,2 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) aan btw kunt terugvragen als u uw eerste vlucht laat eindigen op Isle of Man, een ­eiland tussen Ierland en Groot-Brittannië. Wat doet u? U bent een dief van uw portemonnee als u de omweg niet neemt. U bent een belastingontwijker als u het wel doet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.