#Brexit Premium Corner

‘Ook na Brexit blijft City razend populair bij banken’

19 juli 2017Leestijd: 4 minuten

Nu banken massaal uit Londen vertrekken, heeft één vrouw de ondankbare taak om de leegloop van het financiële centrum The City af te remmen. Alle ogen in Londen zijn gericht op Catherine McGuinness, topambtenaar bij The City of London Corporation, de gemeentelijke instantie die het financiële district beheert. Zij blijft optimistisch over de gevolgen van de Brexit.

‘Ik verwacht dat Londen zeker de komende twintig tot dertig jaar het financiële epicentrum zal blijven.’ Toch lijkt de uittocht van banken en bedrijven – de Brexodus – onvermijdelijk. Banken zoeken massaal alternatieve vestigingsplaatsen voor The City, nu nog het financiële centrum van Europa, volgens sommigen zelfs van de wereld.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.