Premium Lock ‘Ook na Brexit blijft City razend populair bij banken’

19 juli 2017Leestijd: 4 minuten
Catherine McGuiness Foto: City of London gov

Nu banken massaal uit Londen vertrekken, heeft één vrouw de ondankbare taak om de leegloop van het financiële centrum The City af te remmen. Alle ogen in Londen zijn gericht op Catherine McGuinness, topambtenaar bij The City of London Corporation, de gemeentelijke instantie die het financiële district beheert. Zij blijft optimistisch over de gevolgen van de Brexit.

‘Ik verwacht dat Londen zeker de komende twintig tot dertig jaar het financiële epicentrum zal blijven.’ Toch lijkt de uittocht van banken en bedrijven – de Brexodus – onvermijdelijk. Banken zoeken massaal alternatieve vestigingsplaatsen voor The City, nu nog het financiële centrum van Europa, volgens sommigen zelfs van de wereld.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw